Кандидат за общински съветник

Петя Викторова Петрова

Преференция №104.
66

Биография

Завършила съм „Българска и английска филология“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново през 1994 г. Заместник директор на Немска езикова гимназия „Гьоте“ – Бургас и дългогодишен учител по английски език. Основател съм на сдружение „Макензи“ – организатор на национално състезание по превод и множество други образователни инициативи. Единствен номиниран представител на България в програмата на правителството на САЩ – IVLP (международни лидери в образованието) 2012 г.

Завършила съм успешно обучителни курсове на университета Орегон, САЩ – 2011 г., Колумбийски университет, САЩ ( програмата на Америка за България – Лидери в образованието – 2016 г.) и университета в Aризона, САЩ ( 2019 г.).

Реализирала съм образователни проекти за учители на тема критическото мислене и аналитични умения от 2011 до 2019 г. в сътрудничество с посолството на САЩ и Америка за България и проекти за ученици в сътрудничество с БАС и европейски неправителствени организации.

Създател и администратор на изпитни центрове на SAT и TOEFL в АЕГ „Гео Милев – Бургас. Обичам да градинарствам и експериментирам и вярвам, че промяната започва от всички нас. А ние можем да предоставим много възможности за децата си!

Документи

Няма публикации.